Chleb pszenny

Wyniki dzisiejszego testu pokazują, że po zjedzeniu świeżego chleba, poziom glukozy wzrósł o 32 miligramów. To tylko różnica dwóch miligramów w porównaniu do wcześniejszego testu z chlebem wcześniej zmrożonym. Oznacza to, że świeży chleb nadal powoduje wzrost poziomu cukru we krwi a skrobia oporna nie działa w tym przypadku.

Test świeżego chleba białego na poziom glukozy

Działanie chleba na poziom cukru we krwi

Dziś sprawdzam, jak świeży chleb biały wpływa na mój poziom glukozy. Wczoraj zjadłem dwie kromki świeżego chleba białego i zanotowałem wzrost poziomu cukru o 32 miligramy.

Wnioski z testu

Wyniki dzisiejszego testu pokazują, że po zjedzeniu świeżego chleba, poziom glukozy wzrósł o 32 miligramów. To tylko różnica dwóch miligramów w porównaniu do wcześniejszego testu z chlebem wcześniej zmrożonym. Oznacza to, że świeży chleb nadal powoduje wzrost poziomu cukru we krwi a skrobia oporna nie działa w tym przypadku.

Podsumowanie

Wnioskiem z tego eksperymentu jest to, że chleb biały, choć świeży, wciąż ma negatywny wpływ na poziom glukozy. Dla osób z problemami z cukrem to ważne przemyślenie, które warto uwzględnić w codziennej diecie.

Chleb pszenny

Arkusz danych

Dominujący skład
Dużo węglowodanów
Skoki glukozy
Wysokie