Chleb razowy z dodatkami

Poziom glukozy wzrósł o zaledwie plus 20 do plus 25 mg/dl. Tylko dlatego, że zawiera mąkę orkiszową, razową, słonecznik, siemię lniane, dynię, czarnuszkę oraz jedzony był ze świetnymi dodatkami. To bardzo dobrej jakości chleb razowy z prywatnej piekarni.

Moje doświadczenie z testem poziomu glukozy po spożyciu chleba razowego

Dzisiaj chciałbym podzielić się moimi wynikami po zjedzeniu chleba razowego z miejscowej piekarni, którą prowadzi pan Andrzej z Bakunowego Chlebka. To już kolejny test chleba w mojej diecie, po wcześniejszych próbach z chlebem gryczanym i żytnim.

Wcześniejsze testy pokazały, że chleb gryczany wypadł świetnie, podczas gdy chleb żytni miał średnie rezultaty, wymagając dodatkowej kombinacji z wcześniejszym jedzeniem błonnika, aby zminimalizować wpływ na poziom glukozy.

Tym razem przeprowadziłem test na trzy różne sposoby spożycia chleba razowego.

1. Pierwszy to zjadłem go z pastą twarogową i tuńczykiem,

2. Drugi z twarogiem i masłem orzechowym bez dodatku cukru,

3. Trzeci z jajecznicą.

Po kilku godzinach od spożycia każdej z tych kombinacji, sprawdziłem mój poziom glukozy. Wyniki okazały się bardzo obiecujące. Poziom glukozy wzrósł o zaledwie plus 20 do plus 22 mg/dl, co jest bardzo zbliżone do moich standardowych wyników, nawet pomimo tego, że nie mam cukrzycy.

To bardzo pozytywne odkrycie, ponieważ chciałem znaleźć sposób na zachowanie chleba razowego w mojej diecie, ponieważ jest on bogaty w składniki odżywcze i świetnie smakuje. Chleb razowy od pana Andrzeja z piekarni Bakunowy Chleb zawiera mąkę orkiszową, razową, słonecznik, siemię lniane, dynię, czarnuszkę i jest wypiekany w formie, posypany słonecznikiem. Jego naturalny skład i wyjątkowy smak sprawiają, że warto zdecydować się na taką jakość.

Jeśli szukasz pysznego i zdrowego chleba razowego, zdecydowanie polecam wybór chleba od pana Andrzeja z Bakunowego Chlebka lub podobnej, lokalnej piekarni. To wartość dodana dla Twojej diety, a także doskonały sposób na cieszenie się smakiem prawdziwego razowca.

Chleb razowy z dodatkami

Arkusz danych

Dominujący skład
Dobrze skomponowany
Skoki glukozy
Średnie