Makaron razowy

Zauważyłem, że nadal wystąpił znaczący wzrost cukru, który wyniósł 60 miligramów, co jest nadal dość dużym skokiem. Czy jest to lepszy wynik niż dla zwykłego makaronu? Tak, o dziewięć miligramów. Ale to nadal nie wiele.

Wpływ makaronu pełnoziarnistego na poziom glukozy we krwi

Dziś postanowiłem przetestować makaron pełnoziarnisty, aby sprawdzić, jak wpływa on na mój poziom glukozy we krwi. W ramach tego testu spożyłem dokładnie 170 gramów makaronu pełnoziarnistego. Wczoraj testowałem zwykły makaron, który bardzo mocno podniósł mój poziom cukru we krwi.

Mam nadzieję, że makaron pełnoziarnisty będzie miał lepszy wynik niż zwykły makaron. Po kilku godzinach od spożycia makaronu sprawdziłem wyniki. Przed przejściem do dzisiejszych wyników, przyjrzałem się wynikom z wczorajszego testu z zwykłym, pszennym makaronem, gdzie poziom cukru skoczył o 69 miligramów.

Następnie przejrzałem wyniki dzisiejszego testu z makaronem pełnoziarnistym. Zauważyłem, że nadal wystąpił znaczący wzrost cukru, który wyniósł 60 miligramów, co jest nadal dość dużym skokiem. Czy jest to lepszy wynik niż dla zwykłego makaronu? Tak, o dziewięć miligramów. Jednakże, czy to dobry wybór ogólnie? Powiedziałbym, że nie, ponieważ nadal mocno podnosi mój poziom cukru do niezdrowego zakresu.

PORÓWNAJ MAKARONY:

Z ciecierzycy:

Makaron pszenny:

Makaron pełnoziarnisty:

Makaron pełnoziarnisty

Arkusz danych

Dominujący skład
Dużo węglowodanów
Skoki glukozy
Wysokie