copy of Parówki serdelki

Wyniki były zaskakująco obiecujące! Moja krzywa glukozowa nie wykazała dużego skoku. Poziom glukozy wzrósł jedynie o 16 jednostek, osiągając 109 mg/dl. To naprawdę świetny wynik, biorąc pod uwagę, że nie doświadczyłem gwałtownego wzrostu.

Jak Parówka Wpływa na Poziom Glukozy we Krwi?

Dziś postanowiłem przeprowadzić eksperyment na temat tego, jak parówki wpływają na mój poziom glukozy we krwi. Zawsze ciekawiło mnie, czy nawet pozornie niewinna przekąska może wywołać gwałtowne skoki cukru. Postanowiłem przetestować to na przykładzie parówki z chlebkiem Keto, który zawiera zaledwie 6 gramów węglowodanów na 100 gramów.

Zgodnie z zasadą, rano staramy się unikać węglowodanów i spożywać coś tłustego, białkowego i bogatego w błonnik. Jednak dziś postanowiłem zrobić wyjątek i przetestować, jak parówka wpłynie na mój poziom glukozy.

Parówkę oczywiście okraszyłem lekką musztardą, bo niestety nie mogę jeść jej na sucho. Po zjedzeniu minęły 3 godziny, a ja sprawdziłem swój poziom glukozy.

Wyniki były zaskakująco obiecujące! Moja krzywa glukozowa nie wykazała dużego skoku. Poziom glukozy wzrósł jedynie o 16 jednostek, osiągając 109 mg/dl. To naprawdę świetny wynik, biorąc pod uwagę, że nie doświadczyłem gwałtownego wzrostu.

Parówki na diecie keto są akceptowalne. Należy pamiętać o dobrej jakości produkcie, bo ciągle parówka zostaje produktem przetworzonym.

Dla mnie to ważne, aby unikać nagłych skoków glukozy, ponieważ przy wysokich poziomach organizm produkuje dużo insuliny, co może być szkodliwe dla cukrzyków i osób insulinoopornych. Moim celem nie jest liczenie kalorii, ale dbanie o to, aby moja krzywa glukozowa była jak najbardziej stabilna.

Paróweczki okazały się być nie tylko smaczną przekąską, ale również nie spowodowały znacznego wzrostu poziomu glukozy. To dowodzi, że w ramach diety można cieszyć się różnorodnym jedzeniem, o ile zachowamy umiar i dbamy o stabilność poziomu cukru we krwi. Więc jeśli masz ochotę na parówkę, śmiało sięgnij po nią - pod warunkiem, że robisz to z umiarem!

Parówki serdelki

Arkusz danych

Dominujący skład
Dobrze skomponowany
Skoki glukozy
Niskie skoki