Wino czerwone
Wypiłem dokładnie dwa kieliszki czerwonego wina Cabernet Sauvignon. Absolutnie nie ma żadnego skoku poziomu cukru we krwi. W przeciwieństwie do piwa, gdzie zauważyłem pewien wzrost.
Czerwone wino a mój poziom glukozy. Jaki jest najlepszy alkohol?
Chciałem sprawdzić, jak czerwone wino wpływa na mój poziom glukozy. Dlatego wypiłem dokładnie dwa kieliszki czerwonego wina Cabernet Sauvignon. Tak jak wczoraj z piwem, piję to wino na pusty żołądek, aby zobaczyć, jak wpłynie to na mój poziom cukru.
Na zdrowie. Minęły więc kilka godzin od wypicia wina. Sprawdzam monitor glukozy, aby zobaczyć, co się stało. I to jest dla mnie naprawdę imponujące. Absolutnie nie ma żadnego skoku poziomu cukru we krwi. W przeciwieństwie do piwa, gdzie zauważyłem pewien wzrost.
Warto zauważyć, że wino zawiera 3,8 gramów węglowodanów na porcję, podczas gdy piwo zawiera 13 gramów węglowodanów na porcję. Pamiętajcie, że są to moje konkretne wyniki i indywidualne wyniki mogą się różnić.
Dla mnie, jeśli mam wybierać, które alkoholowe napoje spożywać, wino jest znacznie lepszym wyborem.