Filtruj według
Nowe Produkty
Najnowsze artykuły
Lista sugestii Unikaj !
Tu już żaden trik na obniżenie nie nie pomoże. Produkty te zawierają mnóstwo węglowodanów, a jeśli nawet nie (jak alkohol który nie podnosi cukru) to są niezdrowe.
Istnieje 99 produktów.
-
Czekolada mleczna
Po kilku godzinach od spożycia tylko 6 tabliczek mlecznej czekolady, sprawdziłem poziom cukru we krwi za pomocą glukometru. Zauważyłem wzrost o 32 miligramy na decylitr, co.
-
Ryż ugotowany
Widzimy tutaj, że skok poziomu cukru p ozjedzeniu 200g ryżu ugotowanego wzrósł aż o 200 mg/dl u zdgowej osoby! Unikajmy jak ognia!
-
Mleko owsiane
Po wypiciu szklanki mleka owsianego zauważyłem ogromny wzrost - aż o 49 miligramów. Jest to dość wysoki wzrost, spowodowany dużą zawartością węglowodanów w tym mleku owsianym..
-
Baton Twix
Zauważyłem, że pojawił się wzrost, co było do przewidzenia. Poziom cukru wzrósł o 36 miligramów. Jest to typowa reakcja na spożycie jedzenia wysoko węglowodanowego i.
-
Grzane wino
Wynik po wypiciu sklepowego wina grzanego okazał się być niepokojący - moja glukoza wzrosła z 80 do 125, co oznaczało szybki skok cukru we krwi, a następnie szybki spadek, co.
-
Sok jabłkowy
Wynik był zaskakujący i niepokojący - sięgnął nawet 150 mg/dl. To oznaczało znaczący skok w porównaniu z początkowym poziomem.
-
Chipsy ziemniaczane
Test jednoznacznie pokazał, że chipsy ziemniaczane mają negatywny wpływ na mój poziom cukru we krwi oraz samopoczucie. Jest to ważna lekcja dla mnie, aby wybierać zdrowsze.
-
Bryzol z frytkami
Pierwsze odczyty nie były zbyt optymistyczne - poziom glukozy skoczył o 40 jednostek. Choć miałem okazję trochę poruszyć się, kosząc trawę na podwórku, to kolejne pomiary nadal.
-
Rosół z makaronem
Niestety, wyniki są niepokojące. Poziom glukozy wzrósł o 60 mg/dl po spożyciu 150 gramów makaronu pełnoziarnistego. Mimo że wybrałem jedną z lepszych jakościowo opcji, to nadal.
-
Makaron pszenny
poziom cukru podskoczył o 69 miligramów, co jest bardzo wysokim wynikiem. Właściwie jest to największy skok, jaki kiedykolwiek miałem po spożyciu jedzenia, które testowałem!
-
Mango dojrzałe
Testy wyraźnie pokazują, że nadmiernie dojrzałe mango może wpływać na wzrost poziomu cukru we krwi. Jest to ważne spostrzeżenie, które może pomóc mi w podejmowaniu bardziej.
-
Owsianka Go Active
Niestety, poziom glukozy wzrósł do 123. Pomimo obietnic reklamowych, nie zdołał on sprostać moim oczekiwaniom pod względem smaku i sytości. Wydaje mi się, że tradycyjny serek.
-
Wafle ryżowe
Tak, pojawił się wzrost. Poziom cukru wzrósł o 33 miligramy, co było dość oczekiwane, ponieważ te wafle mają wysoki indeks glikemiczny.