Filtruj według
Nowe Produkty
Najnowsze artykuły
Lista sugestii Tylko z dodatkami
Te produkty i dania nie będą nas straszyć wysokimi poziomami cukru we krwi jak zjemy je w towarzystwie innych produktów bogatych w błonnik, tłuszcz czy błonnik.
Istnieje 43 produktów.
-
Miód
Po kilku godzinach od spożycia miodu - 3 łyżeczek - sprawdziłem wyniki na monitorze glukozy. Zauważyłem wzrost poziomu cukru, który wyniósł 160 mg/dl, co stanowi ogromny.
-
Kukurydza
Wnioskiem z przeprowadzonego eksperymentu jest to, że kukurydza może znacząco zwiększyć poziom cukru we krwi, dlatego warto ograniczać jej spożycie. Jeśli jednak nie można.
-
Whisky
Przetestowałem czystą whisky 60ml. Poziom glukozy spadł poniżej mojego normalnego stanu. Destylaty obniżają poziom glikemii a nawet mogą spowodować hipoglikemię.
-
Makaron z ciecierzycy
Makaron razowy
Zauważyłem, że nadal wystąpił znaczący wzrost cukru, który wyniósł 60 miligramów, co jest nadal dość dużym skokiem. Czy jest to lepszy wynik niż dla zwykłego makaronu? Tak, o.
Bataty
Zauważyłem wzrost o 29 mg.dl. Porównując to z wynikiem po zjedzeniu ziemniaków, również zaobserwowałem wzrost również 29. Dla mnie nie ma różnicy między tymi dwoma.
Papryka
Zauważyłem lekkie podwyższenie poziomu cukru we krwi. Nie jest to zbyt duże. Wynosi około 20 miligramów, co jest dość dobrym wynikiem. Wszystko poniżej 30 miligramów uważam za.
Marchew gotowana
Widać, że miałem wzrost poziomu cukru o 18 miligramów, co jest około dwukrotnie większe. To naprawdę interesujące, i mam pytanie: czy to działa ze wszystkimi warzywami?.
Czarny ryż
Wyniki: Mniejszy wzrost poziomu cukru Widzimy tutaj, że po zjedzeniu czarnego ryżu 170g po ugotowaniu mój poziom cukru wzrósł tylko o 33 miligramy, co jest znacznie lepszym.
Marchew gotowana vs surowa
Po spożyciu 210 gramów surowej marchewki, mój poziom glukozy wzrósł o 16 jednostek. Po ugotowaniu, poziom glukozy wzrósł o aż 36 jednostek, co oznacza ponad dwukrotnie większy.
Ocet jabłkowy + pizza
Po wypiciu octu jabłkowego przyszedł czas na pizzę. Najpierw pizza sama w sobie spowodowała gwałtowny wzrost o 66 miligramów, potem pizza poprzedzona sałatką.
Chleb niski IG
Poziom glukozy wzrósł o 23 mg/dl, co plasuje ten chleb w kategorii "średniaków". W porównaniu z innymi produktami, takimi jak chleb pełnoziarnisty z biedronki, efekt ten jest.
Chleb razowy z dodatkami
Poziom glukozy wzrósł o zaledwie plus 20 do plus 25 mg/dl. Tylko dlatego, że zawiera mąkę orkiszową, razową, słonecznik, siemię lniane, dynię, czarnuszkę oraz jedzony był ze.
Kiszone buraki
Po kilku godzinach od spożycia kiszonych buraków, sprawdziłem wynik na monitorze glukozy. Zauważyłem wzrost poziomu cukru o 37 miligramów, co jest dość znaczącym skokiem..
Buraki z marchewką
Do buraków dołączyłem pieczoną pierś z kurczaka oraz pieczoną marchewkę z dynią. Po zjedzeniu tego zestawu potraw przeprowadziłem pomiar poziomu glukozy we krwi. Wynik? 126.
Ciecierzyca
Po kilku godzinach od zjedzenia ciecierzycy, sprawdziłem wynik na monitorze glukozy. Zauważyłem niewielki wzrost poziomu cukru o około 30 miligramów, co było dla mnie trochę.