Nowe Produkty
Najnowsze artykuły
Każdy produkt w tej kategorii jest dokładnie opisany - jak produkt ten może wpłynąć na poziom glukozy we krwi po jego spożyciu.
Istnieje 69 produktów.
-
Tost z masłem orzechowym i miodem
To doświadczenie nauczyło mnie, że warto zwracać uwagę nie tylko na poziom cukru we krwi, ale także na to, jakie skutki ma spożycie na ogólne samopoczucie i energię.
-
Czarny ryż
Wyniki: Mniejszy wzrost poziomu cukru Widzimy tutaj, że po zjedzeniu czarnego ryżu 170g po ugotowaniu mój poziom cukru wzrósł tylko o 33 miligramy, co jest znacznie lepszym.
-
Ryż schłodzony
Widzimy tutaj, że skok poziomu cukru po zjedzeniu ryżu schłodzonego dzień w lodówce niestety wiele nie pomogły. Skoki nadal są ogromne, spadek tylko o 15mg/dl przy takim skoku.
-
Ryż ugotowany
Widzimy tutaj, że skok poziomu cukru p ozjedzeniu 200g ryżu ugotowanego wzrósł aż o 200 mg/dl u zdgowej osoby! Unikajmy jak ognia!
-
Ryż jaśminowy
Wzrost poziomu cukru wyniósł 31 miligramów, co było spodziewane. W Big Macu jest dużo chleba, który zawiera wysoko przetworzone węglowodany.
-
Chleb zmrożony i odgrzany
Dwie kromki chleba, wcześniej mrożone i teraz stosowane. Po kilku godzinach od spożycia chleba, sprawdziłem wyniki na monitorze glukozy. Wyniki pokazały, że wzrost poziomu.
-
Owsianka pełnoziarnista
Po kilku godzinach od spożycia owsianki pełnoziarnistej, zauważyłem wzrost poziomu glukozy o 32 miligramy. Biorąc pod uwagę ilość węglowodanów w tym posiłku, jest to dość.
-
Chleb mrożony
Po kilku godzinach od spożycia chleba pszenny po zmrożeniu, zauważyłem wzrost poziomu glukozy o 30 miligramów, co stanowi różnicę zaledwie dwóch miligramów w porównaniu do.
-
Chleb pszenny
Wyniki dzisiejszego testu pokazują, że po zjedzeniu świeżego chleba, poziom glukozy wzrósł o 32 miligramów. To tylko różnica dwóch miligramów w porównaniu do wcześniejszego.
-
Komosa ryżowa
Po kilku godzinach od spożycia komosy ryżowej, zauważyłem wzrost poziomu glukozy o 15 miligramów na decylitr. Porównując to do białego ryżu, który wcześniej spożyłem, tamten.
-
Makaron z ciecierzycy
Makaron razowy
Zauważyłem, że nadal wystąpił znaczący wzrost cukru, który wyniósł 60 miligramów, co jest nadal dość dużym skokiem. Czy jest to lepszy wynik niż dla zwykłego makaronu? Tak, o.
-
Makaron pszenny
poziom cukru podskoczył o 69 miligramów, co jest bardzo wysokim wynikiem. Właściwie jest to największy skok, jaki kiedykolwiek miałem po spożyciu jedzenia, które testowałem!
-
Wafle ryżowe z masłem
Dwa kromki ryżowego chleba - wtedy mój poziom cukru we krwi wzrósł o 33 miligramy, a teraz spójrzmy na dzisiejsze wyniki i widzimy, że mój poziom cukru wzrósł tylko o 25.
-
Wafle ryżowe
Tak, pojawił się wzrost. Poziom cukru wzrósł o 33 miligramy, co było dość oczekiwane, ponieważ te wafle mają wysoki indeks glikemiczny.